Ostali sportovi ZA BRONCU

Bošković: 'Ono' nam se valjda ne može ponoviti

  • Autor: VLM
  • 29.7.2011 21:29:53
  • 29.7.2011 21:13:44

Gladni su trofeja, ali te su iste godine na EP-u u Malagi u dvoboju za broncu pobijedili Hrvatsku sa 15:14 (nakon produžetaka), pa su i naši vaterpolisti gladni revanša. Kako Mađarima vratiti milo (u Šangaju) za drago (u Malagi), razmišljali su jučer u našem taboru

'Mađari će više ići na individualne akcije, a mi moramo igrati svoju igru disciplinirano, angažirano, usredotočeno. Početak utakmice vrlo je važan, ne smijemo ponoviti dvoboj s Talijanima. Mađari imaju jednog klasičnog braniča Gora Nagya i njega trebamo izmoriti. A najveća nam opasnost svakako prijeti od Madarasa i Birosa', opisao je situaciju Miho Bošković, član Vasasa, koji najbolje poznaje Mađare.

'Ma zaboravio sam na ozljedu', pridodao je Andro Bušlje i nastavio:

'Nadam se da je ono s Talijanima bio loš dan i da nam se onako slaba igra, bez ideje u napadu, ne može ponoviti. Moramo biti požrtvovni, pomagati jedan drugome u igri, sve po načelu svi za jednoga – jedan za sve.'

Naravno da polufinalni poraz od Talijana još peče, da se svi pitaju je li se mogao nekako izbjeći. Kad je izbornik Ratko Rudić nakon tog poraza ustvrdio da 'nismo bili hrabri', vjerojatno je mislio i na sebe, ne samo na igrače. Jer Ratko je u toj utakmici odstupio od načela 'igra svih 13 igrača'. Ako se pogleda vrijeme provedeno u igri, vidjet će se da je Karač igrao dvije, Obradović šest, a Paškvalin i Buljubašić po devet minuta. Izbornik se oslonio na udarnu sedmorku, ali njoj očito u tom dvoboju nije išlo.

'Najveći je problem bio nedisciplina u našoj igri. Prva dva napada s igračem više bila su abnormalna. Poslije se pokušavalo individualnim rješenjima, ali nije išlo. O tim sam pogreškama porazgovarao sa svakim igračem posebno, ali to nije za novine. Pokazuje se, osim toga, da su sve reprezentacije koje su se našle u polufinalu imale dvostruko dulje pripreme od nas. Talijani i Mađari pripremaju se tijekom cijele godine, a Srbi su u Šangaju boravili još prošle zime', nabrajao je Rudić.

Ipak, za kraj je ostavio i nekoliko barem malo optimističnijih rečenica.

'Mađari tjelesno stoje jako dobro, odlični su plivači i pucači, a naša bi prednost trebala biti u organizaciji igre. Utakmica je potpuno otvorena, možemo se samo nadati da ćemo se vratiti svojoj igri i pokušati pobijediti', kazao je izbornik.

Utakmica za broncu između Hrvatske i Mađarske počinje ujutro u deset sati po našem vremenu. U 15 sati finale igraju Srbi i Talijani.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku