TEŽAK MEĆ

Marin Čilić (ipak) u četvrtfinalu Umaga

28.07.2011 u 19:42

Bionic
Reading

Iako je pobijedio, Čilić protiv Haasea nije pružio dobru igru, previše je griješio, a do pobjede je stigao ponajviše zahvaljujući tome što je njegov protivnik iskazivao pretjeranu nervozu

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira Croatia Open u Umagu, on je u susretu 2. kola svladao Nizozemca Robina Haasea sa 4:6, 6:4, 6:3 nakon dva sata i 21 minute igre. Bio je ovo treći međusobni ogled Čilića i Haasea i treća pobjeda našeg igrača.

Naš trenutačno najbolje plasirani tenisač na ATP ljestvici ostvario je prvu pobjedu nekog hrvatskog igrača ove godine u Umagu, nakon što su se već u prvom nastupu od turnira oprostili Antonio Veić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Mate Delić i Ivan Ljubičić.

Iako je pobijedio, Čilić protiv Haasea nije pružio dobru igru, previše je griješio, a do pobjede je stigao ponajviše zahvaljujući tome što je njegov protivnik iskazivao pretjeranu nervozu.

Čiliću je ovo četvrti nastup na umaškom turniru, a prvi nakon četiri godine izbivanja, te se po prvi put u karijeri plasirao u četvrtinale. Dosada je dva puta gubio u 2. kolu (2006, 2007) i jednom u 1. kolu (2005) kao 16-godišnjak.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv pobjednika susreta između Argentinca Diega Junqueire i Talijana Andreasa Seppija.