SETTEBELLO PONOVNO MOĆAN

Polufinale s Italijom: Možemo s Hrvatima

26.07.2011 u 17:43

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti su u furioznoj seriji i nakon četiri čiste pobjede čekaju Talijane u borbi za finale SP-a u Šangaju. Italija je uvjerljivo svladala Španjolsku i dala naznačiti da je pred Rudićevim izabranicima zahtjevan zadatak

Talijani su u posljednjem četvrtfinalu svladali 'furiju' sa 10:6 (2:1, 3:3, 3:1, 2:1), a predvodio ih je Figlioli s četiri gola. Tempesti je na golu obavio svoj dio posla, a dva puta je zabio Presciutti.

Trener Sandro Campagna je, prenosi Repubblica.it, istaknuo da je prvi cilj ostvaren te da je njegova momčad spremna i na izazove koji su pred njom.

'Posljednjih godina dokazujemo da se možemo nositi s Hrvatima i Srbima. Tako je bilo nedavno u Firenzi, uvjeren sam da će tako biti i ovdje. Osigurali smo Olimpijske igre, ali sad ne mislimo stati. Najmlađi smo od svih sastava u polufinalu i spremni smo za rezultat koji će odjeknuti', bodri Campagna svoje mladiće uoči dvoboja s Hrvatskom:

'Igrali smo odličnu obranu, bili kreativni i odlučni u napadu i pokazali svima da smo ponovno jaki.'

Talijani su svjetski prvaci bili dva puta, posljednji uspjeh datira iz 1994. godine kada ih je u Rimu do trijumfa vodio Ratko Rudić. Tada su u polufinalu svladali Hrvatsku.