POTOPLJENA CRNA GORA

Hrvatski vaterpolisti u polufinalu SP-a

26.07.2011 u 11:50

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Šangaju nakon što je u četvrtfinalu svladala Crnu Goru 9:6 (2:2, 2:1, 4:0, 1:3). 'Barakude' su ovim rezultatom izborile i Olimpijske igre u Londonu 2012.

Nakon tri uvjerljive pobjede u skupini, 'barakude' su stigle i do četvrtog trijumfa, i to u najvažnijoj fazi natjecanja – četvrtfinalu.

Pribojavali su se mnogi okršaja s Crnom Gorom, koja je na prošlim turnirima zagorčavala život Rudićevim izabranicima, ali ovoga puta nije imala šanse.

Hrvatska je sjajnom obranom slomila suparnika, koji se držao prve dvije četvrtine (4:3). U trećoj je uslijedio hrvatski tornado s četiri gola za 8:3 i sve je bilo gotovo.

Na vratima je još jednom briljirao Pavić, dok je u napadu najveći teret podnio Joković s četiri gola. Dva pogotka zabio je Obradović, dok su po jednom precizni bili Muslim, Buljubašić i Sukno.

Pred kraj utakmice dogodio se i incident kada je Ticić namjerno laktom udario Dobuda te mu razbio arkadu, no ostali suigrači spriječili su moguću tučnjavu.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv pobjednika utakmice Italija – Španjolska, dok je drugi polufinalni par Mađarska – Srbija.

Spomenimo da je Hrvatska na svjetskim prvenstvima osvojila dvije medalje. U Rimu prije dvije godine 'barakude' su bile brončane, a u Melbourneu 2007. osvojeno je zlato.