VELIKO POJAČANJE?

Andy Delmore stiže na probu u Medveščak

25.07.2011 u 10:03

Bionic
Reading

Nekadašnja zvijezda NHL-a stiže na probu u Medveščak i ukoliko zadovolji ukus trenera Raimonda, bit dio defanzivnog bloka 'medvjeda'. Riječ je o hokejašu s jednim od najrazornijih udaraca

Premda se činilo da je uprava Medveščaka završila posao oko dovođenja novih igrača, čini se da su čelni ljudi kluba za kraj ostavili 'bombu'. Andy Delmore stiže u Zagreb na šestotjednu probu i ukoliko zadovolji ukus novog trenera Martyja Raimonda, 'medvjedi' će dobiti igrača strašnog udarca, čovjeka koji je zajedno s legendarnim Niclasom Lidstromom i Sergejom Gončarom bio najbolji strijelac među bekovima u NHL-u (18 golova).

No postoji kvaka. Delmore prošle sezone gotovo i nije igrao, pretpostavljamo zbog ozljede, pa je vrlo upitno u kakvom je stanju za ozbiljan hokej. Ukoliko ipak prođe sve ispite koje mu je namijenio Raimond, tada bi defanzivni blok Medveščaka zaista mogao biti jedan od najboljih u Ebelu.

'Kako će Delmore biti jubilarni 10. branič u sastavu hrvatskog prvaka na početku priprema, stručni stožer će morati do starta sezone otpisati najmanje jednog stranog braniča. Zamjena za Sandrocka bila bi realna, kao i to da bi mjesto u momčadi mogao izgubiti Powers. Oni u ovom trenutku izgledaju kao najslabije karike', kazao nam je na tu temu Danijel Jelenek, novinar Vjesnika i ponajbolji poznavatelj hokeja na ledu u Hrvatskoj.

Danas 34-godišnjak, Andy Delmore je u NHL-u igrao za Philadelphiju, Nashville, Buffalo i Columbus. Prvi je novak (rookie) u povijesti NHL-a koji je u doigravanju zabio hattrick (za Flyerse protiv najvećih rivala Penguinsa 2000. godine) te jedini branič u klupskoj povijesti koji je u playoffu zabio hattrick. Nakon NHL-a igrao je u njemačkom DEL-u za Mannheim i Hamburg.