ZA POLUFINALE

Vaterpolisti sigurno do vrha i čekaju Crnogorce

22.07.2011 u 17:19

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti igrat će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 26. srpnja protiv pobjednika dvoboja Crna Gora - Rumunjska.

Hrvatska je u petak pobijedila Japan s 18:7, te su uvjerljive tri pobjede protiv Brazila (14:5), Kanade (11:4) i Japana zauzeli prvo mjesto u skupini C i izravan plasman u četvrtfinale. U borbi za polufinale čeka ih okršaj protiv Crne Gore, koja je zauzela drugo mjesto u skupini A, ili Rumunjske, koja je bila treća u skupini C. Crnogorci su drugo mjesto skupine A zaslužili pobjedom nad Kazahstanom (16:5), dok je Mađarska osigurala prvu poziciju u skupini svladavši Španjolsku (12:11). U skupini C Rumunji su do sraza s Crnom Gorom došli svladavši domaćina Kinu 14:10, dok su Srbi potvrdili prvo mjesto pobijedivši Australce s 12:9.

Protiv nejakih Japanaca hrvatska se reprezentacija nije ni oznojila. Europski su prvaci već nakon prve četvrtine vodili 6:1, na poluvremenu su prednost podigli na 9:2 i na koncu slavili 18:7. Kod izabranika Ratka Rudića je najviše zgoditaka dao Maro Joković (3).

Uz Hrvatsku u četvrtfinale su se kao pobjednici skupina izravno plasirali svjetski prvaci Srbi, Mađari i Talijani. Uz par Crna Gora - Rumunjska, u borbi za četvrtfinale 24. srpnja igraju Španjolska - Australija, Kanada - SAD i Japan - Njemačka.