DAVIS CUP

Hrvatski tenisači u goste Južnoj Africi

13.07.2011 u 12:13

Bionic
Reading

Hrvatska će u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa igrati u gostima u Južnoj Africi, odlučio je ždrijeb Međunarodnog teniskog saveza (ITF) u Londonu

Bit će to prvi međusobni susret tih dviju reprezentacija, pa je o domaćinu tog okršaja odlučio dodatni ždrijeb, presudivši da će hrvatski tenisači u goste nakon čak osam uzastopnih domaćinstava.

Posljednji susret u Davis Cupu u gostima Hrvatska je odigrala još 2007. godine protiv Velike Britanije u Londonu. Susret u Južnoj Africi je na rasporedu od 16. do 18. rujna.

'Moglo je biti i bolje i gore, no mislim da i uz ovakav ishod imamo realne šanse za daljnji nastup u Svjetskoj skupini. Pretpostavljam da će se Južnoafrikanci odlučiti za betonsku podlogu', rekao je izbornik Goran Prpić.

Najbolje rangirani Južnoafrikanac na pojedinačnoj ATP listi je Kevin Anderson, trenutno 35. igrač svijeta. Nakon njega slijede Izak van der Merwe (123.), Rik De Voest (130.) i Fritz Wolmarans (222.). Na rang listi igrača parova ovog tjedna najbolje stoji Wesley Moodie, koji je 36. na ATP listi.

Južna Afrika je mjesto u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu izborila prošlog vikenda, kada je u 2. kolu Prve skupine (euroafrička zona) sa 3:1 svladala Nizozemsku. Kevin Anderson je donio dva boda iz pojedinačnih dvoboja, te još jedan u paru s Rikom De Voestom.

'Anderson je sigurno tenisač kojeg najviše treba respektirati. Također, Južnoafrikanci već generacijski imaju odlične parove, ali mi sad znamo da s Ivom Karlovićem i Ivanom Dodigom imamo dobar par. Više ne želim razmišljati da u svaki susret ulazimo s rezultatom 0:1 jer se u paru ne možemo nadati pobjedi. To više ne vrijedi', rekao je Goran Prpić.

Ostali parovi kvalifikacija za Svjetsku skupinu: Južna Afrika - Hrvatska, Rumunjska - Češka, Rusija - Brazil, Izrael - Kanada, Čile - Italija, Japan - Indija, Belgija - Austrija, Australija - Švicarska.