JEDRENJE

Kljaković Gašpić i dalje u vodstvu

12.07.2011 u 21:46

Bionic
Reading

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i dalje se nalazi u vodstvu na Europskom prvenstvu klase Finn u Helsinkiju. Šime Fantela i Igor Marenić su drugi u klasi 470, dok Josip Olujić konkurira za juniorsko zlato u Finnu

U utorak su po 15 čvorova vjetra odjedrena tri plova, u sva tri plova Ivan je u cilj ušao među prvih pet i zadržao vodstvo s pet bodova prednosti ispred Britanca Scotta i osam ispred još jednog britanskog jedriličara Andrew Millsa.

'Dobar i važan dan je iza nas. Tri zahtjevna plova i tri dobra ulaza u pet tako da sam ostao prvi. Sad nas očekuje još jedan vjetroviti dan pa će stvari biti jasnije za plov za odličja,' poručio je Ivan.

Marin Mišura imao je nešto slabiji dan, pao je na 13. mjesto. U Finnu Hrvatska konkurira za još jednu medalju. Na 32. mjestu Josip Olujić je drugi junior, i to sa samo jednim bodom zaostatka za trenutačno prvim juniorom Terpigorevom.

Šime Fantela i Igor Marenić su se vratili ponovno u krug medalja klase 470, nakon osam jedrenja su drugi Europljani, a četvrti ukupno. Izvrsno treće mjesto zabilježili su u drugom plovu dana u kojem su bili treći. Ova klasa ima još čak pet jedrenja prije plova za odličja tako da se puno toga još može izmijeniti.

U ženskoj konkurenciji klase 470 također dobar dan su imale Enia Ninćević i Romana Župan, koje su s 15. i 5. ulazom napredovale na 22. mjesto. Pavle Kostov i Petar Cupać su 25. u 49er-u.