POHOD NA EURO

Hrvatski rukometaši lako protiv Slovačke

18.03.2009 u 18:43

Bionic
Reading

Nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, naši rukometaši okrenuli su se kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U slovačkom Hlohovcu izabranici Line Červara došli su do pobjede nad domaćom Slovačkom 30:26 (17:11)

U razmaku od nekoliko dana, pred hrvatskim rukometašima dva su susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U srijedu je izmijenjen sastav, bez Balića, Metličića i još nekih zvijezda, gostovao u Hlohovcu protiv Slovačke i lakoćom osvojio nova dva boda, a sad ih u subotu čeka Grčka.

Izbornik Lino Červar za ovu akciju nije pozvao neke igrače koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu, no ni ovakav izmiješan sastav nije imao nikakvih problema protiv Slovaka, s kojima smo se baš na spomenutom Svjetskom prvenstvu također sastali i isto tako pobijedili.

Zanimljivost ogleda u Hlohovcu jest ta da je prvi pogodak postignut tek u šestoj minuti kada je Vukić postigao vodeći pogodak. Do tog vremena igrači i jedne i druge reprezentacije nisu nikako mogli namjestiti nišanske sprave. Od tog gola Vukića hrvatska reprezentacija više nije ispuštala vodstvo do kraja utakmice, a kako je vrijeme prolazilo, ono je samo raslo, pa je tako u 29. (17:10) i 48. minuti (26:19) bilo i sedam razlike za naše igrače.

Na poluvrijeme su naši igrači otišli s vodstvom od 17:11, a u nastavku su rutinskom igrom, ali i vidljivom razlikom u kvaliteti održavali prednost. Istina, bilo je minuta kada su Slovaci postizali i po dva-tri gola zaredom, no prednost hrvatskih rukometaša nikad nije padala ispod tri gola. Pobjeda u Hlohovcu 30:26 ni u jednom trenutku nije došla u pitanje i samo se čekalo s kakvom gol-razlikom će 'kauboji' slaviti protiv Slovaka.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Blaženko Lacković sa sedam i Domagoj Duvnjak sa šest pogodaka. Slovačku je predvodio František Šulc s osam golova.

Nakon pobjede nad Finskom i porazom u Mađarskoj, Hrvatska je osvojila nova tri boda u Slovačkoj, a već u subotu je očekuje ogled u Osijeku protiv Grčke. Treba samo napomenuti to da na europsku smotru idu dvije najbolje momčadi iz skupine.