VELIKAN OTVORIO DUŠU

Fedor: Nisam legenda, samo čovjek sa srcem

06.07.2011 u 09:49

Bionic
Reading

Ikona ultimate fighta Fedor Emelianenko dao je intervju u kojem je progovorio o umirovljenju, meču s Danom Hendersonom, karizmi koju ima kod navijača…

Nekada najbolji borac svijeta u izolaciji se priprema za novi izazov u karijeri kako bi prekinuo niz od dva poraza. Prije nego što je dogovoren meč s Danom Hendersonom ruski gladijator je razmišljao da kaže zbogom MMA svijetu.

'Da, govorio sam o mirovini, ali to sam izjavio u žurbi. Nakon što sam se vratio kući, razgovarao sam s trenerima i duhovnim ocem. Nakon toga sam shvatio da nije vrijeme za odlazak i moram se nastaviti boriti. Sada se pripremam za meč s Danom Hendersonom', rekao je Fedor za mmaweekly.com. te se osvrnuo na okršaj s Amerikancem.

'Nakon toga vidjet ćemo kako dalje. Cijeli život se natječem u najtežoj kategoriji i taj meč će biti na istoj razini. Pripremit ću se najbolje što mogu. Božja volja je što će se dogoditi.'

Rus ima veliku karizmu. Kod ljubitelja slobodne borbe dostigao je status legende, a jedna od Emelianenkovih odlika je skromnost.

'Ja sam čovjek kao i svatko drugi. Nikada se nisam smatrao legendom, nego čovjekom sa srcem. Blagoslovljen sam što sam se natjecao s uspjesima', završio je Fedor.

Fedor je oduševljavao u svojim mečevima