NIJE LOŠE

Rukometašice saznale suparnice na SP-u

03.07.2011 u 10:37

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice saznale su suparnice na Svjetskom prvenstvu u Brazilu koje se održava na kraju godine

Naše djevojke igrat će u skupini D sa selekcijama Švedske, Danske, Argentine, Obale Bjelokosti i Urugvaja.

Ždrijeb u Sao Paolu donio je hrvatskim rukometašicama dobru skupinu, iz koje četiri prvoplasirane reprezentacije prolaze u osminu finala.

'Švedska i Danska su top ekipe Europe i Svijeta, drugoplasirana i četvrtoplasirana s posljednjeg EP-a u Danskoj. Argentina je prilična nepoznanica, kao i Obala bjelokosti i Urugvaj koji su ipak ovdje autsajderi. No, brine me novi sustav natjecanja jer praktično o jednoj utakmici ovisi plasman među osam što je naš primarni cilj. Malo mi je to nepojmljivo, ali tako je kako je,' kazao je hrvatski izbornik, te dodao:

'U drugom krugu se križamo se s Rumunjkama i Francuskinjama, od prvih pet ekipa s Europskog prvenstva čak četiri su u našem dijelu ždrijeba, no utjeha je da smo izbjegli europske prvakinje Norvežanke, kao i Crnu Goru i Rusiju. Treba se dobro spremiti i mislim da možemo izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre.'

U skupini A su Norveška, Crna Gora, Angola, Njemačka, Kina i Island, u skupini B Rusija, Kazahstan, Nizozemska, Južna Koreja, Španjolska i Australija, a u skupini C Rumunjska, Francuska, Brazil, Tunis, Kuba i Japan.

Prvenstvo će se igrati od 2. do 18. prosinca ove godine u brazilskim gradovima Barueri, Santosu, Sao Bernardu i Sao Paolu.