SPEKTAKL - UFC 132

Cruz ostao prvak, Silva brutalno nokautiran

03.07.2011 u 09:46

Bionic
Reading

Borilačka večer UFC 132 oduševila je sve koji su je bili u mogućnosti gledati. Pobjede u sjajnim mečevima ostvarili su Dominick Cruz, Chris Leben i Tito Ortiz

Svi koji su se 2. srpnja našli u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu mogli su otići zadovoljni. I ljubitelji slobodne borbe u Hrvatskoj imali su priliku gledati UFC 132 na MAXtv-u preko specijaliziranog kanala za borilačke sportove Fight Channel.

Najvažniji meč, onaj za naslov prvaka u kategoriji bantam, pripao je Amerikancu Dominicku Cruzu koji je tako obranio pojas koji mu je želio preoteti Urijah Faber, jedini čovjek koji ga je ranije pobijedio. Prvak je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Bio je bolji i zasluženo je došao do 18. trijumfa, ali daleko od toga da i njegov sunarodnjak nije imao prilike preokrenuti meč u svoju korist.

Drugi sudar koji je privlačio pozornost bio je onaj Chrisa Lebena i Wanderleija Silve. Oba borca su krenula bez kalkulacija, a sve je bilo gotovo za 27 sekundi, nakon što je američki gladijator brojnim preciznim udarcima nokautirao Brazilca. Silvi je to šesti poraz u zadnjih osam mečeva i jasno je da se njegova karijera bliži kraju.

Pogledajte kako je Leben sredio SilvuOVDJE

Mora se spomenuti i okršaj Tita Ortiza i Ryana Badera. Ortiz je završio posao u prvoj rundi gušenjem nakon što je udarcem uzdrmao suparnika. Bila je to prva pobjeda bivšeg UFC prvaka nakon pet mečeva (četiri poraza i neodlučeno), čime si je produljio ostanak u borilačkoj organizaciji.

Pogledajte kako je Ortiz ugušio BaderaOVDJE

Glavne borbe:
Dominick Cruz pobijedio Urijaha Fabera - jednoglasna odluka sudaca
Chris Leben pobijedio Wanderleija Silvu - nokaut (R1, 0:27)
Tito Ortiz pobijedio Ryana Badera – gušenje (R1, 1:56)
Carlos Condit pobijedio Donga Hyuna Kima – nokaut (R 1, 2:58)
Dennis Siver pobijedio Matta Wimana - jednoglasna odluka sudaca

Uvodne borbe:
Melvin Guillard pobijedio Shanea Rollera - nokaut (R1, 2:12)
Rafael Dos Anjos pobijedio Georgea Sotiropolousa - nokaut (R1,0:59)
Brian Bowles pobijedio Takeya Mizugakija - jednoglasna odluka sudaca
Aaron Simpson pobijedio Brada Tavaresa - jednoglasna odluka sudaca
Anthony Njokuani pobijedio Andrea Winnera -jednoglasna odluka sudaca
Jeff Hougland pobijedio Donnyja Walkera - jednoglasna odluka sudaca