Ostali sportovi REPKA BEZ IZBORNICE

Izigrana Kirilova napustila hrvatsku odbojku

Reprezentaciju će u ovih desetak dana, u Švicarskoj i Turskoj, voditi Mario Bašelović, dosadašnji team-menadžer

Stigao je i taj famozni četvrtak, no Irina Kirilova i njezin talijanski stožer nisu dočekali Zdeslava Barača, predsjednika Hrvatske odbojkaške udruge u ostavci, s vrećom novca. Epilog – nema nastavka suradnje i od četvrtka Irina Kirilova nije više izbornica hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije.

'To je njezin problem što se nije pojavila i otputovala s reprezentacijom na prijateljske susrete u Švicarsku', istaknuo je Zdeslav, koji i nije baš bio presretan s Irinim istupima u medijima u posljednje vrijeme. Valjda je mislio da će to u miru riješiti, no Irina nije imala dlake na jeziku ni dok je bila igračica i još k tome joj je trener bio opasni Nikolaj Karpolj.

Tko će voditi reprezentaciju u Švicarskoj?

'Mario Bašelović. On je cijelo vrijeme bio uz reprezentaciju kao team-menadžer', istaknuo je Barač.

Mario se pokazao kao sjajan u organizacijskim poslovima. Da ima nekog velikog iskustva u vođenju reprezentacije, i nema, ali on je ionako samo rješenje za deset dana. Naime, odradit će utakmice u Švicarskoj te posljednje dvije utakmice Europske lige s Turskom u Istanbulu.

U Švicarsku je otputovao bez statističara, bez pravog pomoćnog trenera, sa Željkom Gajdek, fizioterapeutkinjom koja je posuđena iz muške reprezentacije.

Pravi problemi nastat će početkom kolovoza kada bi trebale početi pripreme za Europsko prvenstvo koje se sredinom rujna održava u Italiji i Srbiji. Naše odbojkašice igrat će u Monzi, no pitanje je u kojem sastavu i s kojim izbornikom. Jer, starije igračice već su najavile da nema smisla dolaziti ako se situacija ne promijeni, odnosno ako ne budu bile plaćene dnevnicama koje im pripadaju. A novca nema. Hrvatski olimpijski odbor već je jednom spašavao odbojku, no veliko je pitanje hoće li još jednom podmetnuti svoja leđa.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku