MEDVJEDI NA OTOKU

Hokej i usred ljeta na vrućem Hvaru!

29.06.2011 u 18:32

Bionic
Reading

Veleposlanstvo Kanade organizira prvu ljetnu utakmicu hokeja na ledu u Hrvatskoj. Sportski spektakl i turistička atrakcija će se održati 6. srpnja s početkom u 18.00 sati na teniskom igralištu u blizini hotela Adriana u samom centru grada Hvara

U želji za promocijom i približavanjem ovog 'hladnog kanadskog sporta' toplim južnim krajevima Hrvatske, kanadsko veleposlanstvo uz podršku zagrebačkog Medveščaka i sponzora organizirat će hokejašku utakmicu revijalnog karaktera na Hvaru.

Utakmicu će iz prvih redova pratiti i veleposlanik Kanade Edwin Loughlin sa suprugom kako bi ukazao na važnost dolaska Kanađana u Hrvatsku uoči turističke sezone, promovirao prijateljske odnose Hrvatske i Kanade, ali i hokej kao sport dijelovima Hrvatske izvan Zagreba.

U cilju promocije Hrvatske i hrvatskog turizma, turnir će ugostiti 120 kanadskih gostiju koji na čak šest brodova plove Jadranom od 2. do 9. srpnja, a ujedno planiraju posjetiti i brojna turistička odredišta poput Splita, Omiša, Visa, Ščedre, Šolte i Hvara.

Među VIP gostima iz Kanade bit će i Ron MacLean, poznati sportski komentator emisije 'Hockey Night in Canada' na televiziji CBC. Također, svoj dolazak su potvrdili i igrači Medveščaka.