NAJBOLJE TEK SLIJEDI

Uspjeh je stresan, ali Blankin zenit tek dolazi

17.03.2009 u 12:09

Bionic
Reading

Bojan Marinović, trener najbolje hrvatske atletičarke Blanke Vlašić, odbacio je nagađanja da bi Blanka, zbog nedavnog neuspjeha na Europskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Torinu, mogla prekinuti svoju karijeru

'Blankino vrijeme tek dolazi u idućih pet - šest godina i nema šanse da ona prekine karijeru,' rekao je Marinović u emisiji Televizije Dalomacije Istinom do gola koju vodi sporstki novinar Zdravko Reić.

Objašnjavajući Blankin neuspjeh na nedavnom Europskom prvenstvu u Torinu, gdje je sa preskočenih za nju skromnih 192 centimetra zauzela peto mjesto, Marinović je kazao kako joj se na tom natjecanju dogodio pad koncentracije, dodavši kako je bolje da joj se to dogodilo na Europskom dvoranskom prvenstvu nego na Svjetskom prvenstvu ili na Olimpijskim igrama.

Po Marinovićevim riječima pad Koncentracije Blanke Vlašić se dogodio jer ona živi 'dosta stresno u zadnje dvije-tri godine otkako je na vrhu'. On tvrdi da se taj Blankin neuspjeh neće odraziti na nastavak njene karijere. Pritom je istaknuo kako je Štefka Kostadinova, koja je sa preskočenih 209 centimetara već 22 godine vlasnica svjetskog rekorda, postala Olimpijska pobjednica u 33. godini svojeg života.

'Siguran sam da Blanka može skočiti svjetski rekord, ona ima kvalitetu potencijala za taj skok,' kazao je Marinović.