POČEO DRUGI TJEDAN

Rafa i Federer prošli, sestre Williams vani

27.06.2011 u 23:12

Bionic
Reading

Šesterostruki osvajač Wimbledona Roger Federer plasirao se u četvrtfinale pobijedivši Rusa Mihaila Južnog sa 6-7 (5), 6-3, 6-3, 6-3

Federer je mogao i puno lakše doći do pobjede, ali si je nepotrebno zakomplicirao život u tie-breaku prvog seta, kojeg je imao u svojim rukama, ali ga je neprisiljenim pogreškama poklonio Južnom. No, nakon toga meč se pretvorio u jednosmjernu ulicu, a Federer je na kraju izašao kao pobjednik.

'Bio je to težak susret, jer nikad nije lako kada izgubiš prvi set. No, uspio sam se pribrati, sunce je zasjalo, i evo me u četvrtfinalu. Jedva čekam dvoboj protiv Tsonge,' rekao je Federer, koji je u Wimbledonu slavio 2003, 2004, 2005, 2006, 2007. i 2009. godine.

Prvi igrač svijeta Rafael Nadal imao je puno teži posao protiv Argentinca Juana Martína Del Potra, ali je na kraju slavio sa 7-6 (6), 3-6, 7-6 (4), 6-4.

Australski Hrvat 18-godišnji Bernard Tomić postao je najmlađi tenisač koji stigao do četvrtfinala Wimbledona nakon Borisa Beckera 1986. godine. Tomić je uvjerljivo slavadao bivšeg polufinalista Wimbledona Belgijanca Xaviear Malissea sa 6-1, 7-5, 6-4, i sada ga čeka drugi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković, koji je izbacio Michaela Llodru sa 6-3, 6-3, 6-3. Tomić nikad nije igrao protiv Đokovića, ali forma koju je pokazao u Wimbledonu daje mu za pravo da bude optimitičan.

'Napokon sam pronašao svoju igru, odustao sam od defenzivnog načina i sada se odlično osjećam na terenu. Na treninzima igram fantastično, i to mi daje puno samopouzdanja,' kazao je Tomić.

U četvrtfinalu se sastaju Rafael Nadal - Mardy Fish, Andy Murray - Feliciano Lopez, Jo-Wilfried Tsonga - Roger Federer, te Bernard Tomić - Novak Đoković.

Ponedjeljak je donio pravi pomor favoritkinja u Wimbledonu, ispale su sestre Williams, koje su osvojile 9 od posljednjih 11 Wimbledona, a pridružila im se i prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki, koja je izgubila od Slovakinje Dominike Cibulkove.

Četverostruka pobjednica Wimbledona Serena Williams okončala je svoj ovogodišnji nastup u All England Clubu u 4. kolu. Bolja od nje bila je Francuskinja Marion Bartoli sa 6-3, 7-6 (6). Bartoli (26) je svoj najveći uspjeh u karijeri ostvarila upravo u Wimbledonu kada je 2007. godine igrala finalu koji je izgubila od starije sestre, Venus Williams.

'Iako sam izgubila već u osmini finala, mislim da nije sve tako crno. Nakon godinu dana mučenja sa ozljedama ipak sam uspjela ostvariti nekoliko pobjeda, a i danas protiv Bartoli sam se dobro držala. Mislim da sada stvari mogu ići samo na bolje, a to bi moglo biti zastrašujuće za moje suparnice,' rekla je Serena Williams.

Starija sestra Venus Williams ponovno se spotaknula na Bugarku Cvetanu Pironkovu, koja je slavila sa 6-2, 6-3. Pironkova je i prošle godine zaustavila Venus Williams u Wimbledonu, ali u četvrtfinalu. 'Vjerovala sam da će ovo biti uspješan dan za mene, ali čini se da protiv Pironkove uvijek imam loš dan,' kazala je Venus Williams

Prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki doživjela je još jedno veliko razočaranje, izgubila je u osmini finala od Slovakinje Dominike Cibulkove. Wozniacki je u drugi tjedan ušla bez većih problema, bez izgubljenog seta, prepustivši svojim protivnicama tek 12 gemova. Izgledalo je da će istim ritmom ući u četvrtfianle, budući da je prvi set dobila sa 6-1, ali onda je Cibulkova napravila preokret osvojivši sljedaća dva seta sa 7-6 (5), 7-5. Wozniacki će morati pričekati neku novu priliku da napokon osvoji prvi grand slam naslov.