EKSTREMNO TALENTIRAN I BOGAT

Kafeljnikov osvojio prvenstvo Rusije u golfu

27.06.2011 u 15:34

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta iz 1999. godine, Jevgenij Kafeljnikov, i dalje udara po travi - samo nešto manje reketom, a više palicom za golf. Ide mu toliko dobro da od nedjelje u vitrinama ima trofej na kojem bi mu mogli pozavidjeti sportski velikani prešaltani na golf, poput Michaela Jordana ili Tonija Kukoča

Prvenstvo Rusije održano je u golfersko-jahtaškom klubu Pestovo u Moskovskoj oblasti. Kafeljnikov je turinir osvojio prvi put, no već godinama slovi za jednog od najboljih pojedinaca Rusije u ovom sportu za bogataše. Pojedinačni osvajač Roland Garrosa, Australian Opena, olimpijskog zlata, Davis cupa te još niza vrhunskih teniskih trofeja, zapravo je još uvijek mlad: tek mu je 37, svega godinu dana više od Tigera Woodsa. Usput, nakon okončanja aktivne teniske karijere iskazao je i talent za poker: 2005. godine imao je uspjeha na Svjetskoj seriji u Las Vegasu.

Golferski boom u Rusiji tek se očekuje, s obzirom da je u sovjetska vremena taj sport javno preziran kao buržujski. Danas je 150-milijunaska Rusija zemlja sa značajnim brojem milijunaša koji stilom života vole imitirati svoje zapadne pandane. Kao jedan od najvećih pokrovitelja golfa spominje se donedavno najbogatiji ruski oligarh Oleg Deripaska.