DVA METRA U SPLITU

Blanka: Sve je uspjelo, a sada trebam odmor

24.06.2011 u 22:34

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić izjavila je kako je zadovoljna pobjedom na petom međunarodnom mitingu skakačica u vis održanom danas kasno poslije podne na splitskoj Rivi sa preskočenih dva metra što je njen, a ujedno najbolji rezultat u svijetu ove godine, te da joj forma raste, ali je i priznala da je skakala pod velikim pritiskom i da je tijekom cijelog natjecanja bila nemirna

'Rekla sam sebi da moram pobjediti na Rivi i preskočiti dva metra i nije mi bilo lako skakati s takvim imperativom jer nakon prva četiri ovogodišnja natjecanja na kojima nisam preskočila visinu od dva metra, ne znam što bi bilo da to na Rivi nisam uspjela,' izjavila je Blanka po završetku natjecanja na Rivi.

Ona je rekla kako očekuje da će joj pobjeda na Rivi sa preskočenih dva metra pojačati samopouzdanje i dati joj poticaj za bolje rezultate u nastavku ovogodišnje sezone.

Blanka je priznala da niti na jednom natjecanju u svijetu ne troši toliko živaca kao pri nastupima u Splitu, te da su njeni skokovi u Splitu neusporedivi s bilo kojim drugim natjecanjem.

'Osjećam se dobro, ništa me krucijalno ne boli i moja forma lagano raste,' kazala je Blanka dodavši kako je za vrijeme današnjeg natjecanja osjetila manju bol u koljenu i gležnju, ali da je to prolazno. '

Ta bol više iritira nego što se radi o stvarnoj ozljedi,' kazala je Vlašić.

Ona je također rekla da je na današnjem natjecanju na Rivi potrošila dosta energije te joj je sada potreban odmor.

Drugoplasirana Venelina Veneva-Matejeva (198 cm) i treća Svetlana Škilona (196cm) izjavile su kako je organizacija mitinga na Rivi bila odlična, te da su zadovoljne što su na tom natjecanju postigle svoje najbolje ovogodišnje rezultate.

Predsjednik Organizacijskog odbora skakačkog mitinga na Rivi Ivan Veštić je izjavio da je zadovoljan 'što je ovaj spketakl uspio', te da će slika sa natjecanja na Rivi obići cijeli svijet i promovirati Split i Hrvatsku.