ČETIRI U NIZU

Vaterpolisti lako u polufinale Svjetske lige

24.06.2011 u 20:20

Bionic
Reading

Izabranici Ratka Rudića u Firenzi se bore za naslov prvaka u vaterpolskoj Svjetskoj ligi, koji bi im donio izravan plasman na Olimpijske igre u Londonu idućeg ljeta

Hrvatska je u četvrtfinalu očekivano, bez poteškoća, izbacila Kinu sa 15:5 (5:2, 4:1, 1:1, 5:1) i u meču za finale igrat će protiv pobjednika dvoboja Italija – Australija.

Po tri pogotka postigli su Frano Karač i Sandro Sukno, dva puta su se u strijelce upisali Miho Bošković, Nikša Dobud, Samir Barač i Paulo Obradović, a jednom Ivan Buljubašić. Vratar Josip Pavić skupio je deset obrana. Istim rezultatom završio je i zadnji ogled Kineza i Hrvata, na SP-u u Rimu, kada su Rudić i igrači uzeli broncu.

Ne bude li iznenađenja i prođe li Italija Australce, taj će polufinale biti odigran u subotu u 20.30 sati. Za drugo mjesto u finalu borit će se Srbija, koja je lako izbacila Kanadu, te SAD koji je nakon drame izbacio Crnu Goru. Crnogorci su vodili 3:0 te 6:5 do zadnjeg napada, ali Azevedo je izjednačio, a u zadnjoj seriji peteraca crnogorskom izvođaču je ispala lopta.