DANAS S MURRAYJEM

Može li Ljubičić rasplakati Britance?

24.06.2011 u 08:43

Bionic
Reading

Danas će u akciju posljednji hrvatski predstavnik u Wimbledonu. Ivana Ljubičića očekuje okršaj na centralnom terenu sa Škotom Andyjem Murrayjem

U 14 sati počinje program na centralnom terenu. Prvo će igrati Amerikanac Andy Roddick i Španjolac Feliciano Lopez, zatim su na redu Slovakinja Daniela Hantuchova i Bjeloruskinja Viktoria Azarenko, a nakon njih je meč Ivana Ljubičića i domaće nade Andyja Murrayja.

Bit će to sedmi okršaj Hrvata i Škota, a trenutačno svatko od njih ima po tri pobjede. Njihov posljednji susret otišao je na stranu Ljubičića koji je 2010. bio uspješniji na tvrdoj podlozi Pekinga (6:3, 6:2).

'Uživam u činjenici da sam dogurao treći put do trećeg kola koje nikada nisam prošao. Uzbuđen sam što ću igrati na centralnom terenu prvi put u životu. To je jedini teren na svijetu gdje još nisam igrao. Nemam što za izgubiti, za razliku od njega. Vidjet ćemo što će biti', poručio je Ljubo.

Murray je favorit, ali Škot s velikim oprezom dočekuje meč s posljednjim hrvatskim predstavnikom na trećem grand slamu.

'Izgubio sam od njega nekoliko puta. Nezgodan je igrač koji servira jako dobro. Očekujem težak meč', rekao je četvrti tenisač svijeta.