SVJETSKA LIGA

Vaterpolisti super uvjerljivi protiv Crnogoraca

22.06.2011 u 20:06

Bionic
Reading

U susretu drugog kola B skupine završnog turnira vaterpolske Svjetske lige u Firenzi reprezentacija Hrvatske je pobijedila Crnu Goru 11:5 (4:1, 2:2, 2:1, 3:1) i nakon dva kola ima maksimalan učinak

Hrvatska je daleko lakše nego što se očekivalo stigla do pobjede protiv Crne Gore. Već nakon prve četvrtine imali smo tri gola viška, a do konca susreta prednost je porasla na šest golova.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Joković, Burić, Sukno i Bošković sa po dva gola, dok su Obradović, Buljubašić i Paškvalin zabili po jedan gol. U crnogorskim redovima niti jedan igrač nije zabio više od jednog gola, a strijelci su bili Brguljan, Radović, Danilović, Vukčević i Drašković.

Ovom pobjedom odabranici Ratka Rudića praktički su osigurali prvo mjesto u skupini uoči četvrtfinala koje je na rasporedu u petak. U susretu trećeg kola Hrvatsku sutra očekuje posljednji suparnik u skupini, dvoboj protiv Kanade. Nakon natjecanja po skupini slijedi četvrtfinale, polufinale i finale. Pobjednik Svjetske lige izborit će plasman na Olimpijske igre u Londonu sljedeće godine.