TENIS U TIŠINI

Azarenki zbog vrištanja 'visi' Wimbledon

22.06.2011 u 18:28

Bionic
Reading

Viktoriji Azarenki je izmjereno nevjerojatno bučnih 95 decibela, zasad još malo manje od rekorda kojeg je Šarapova postavila prije dvije godine (105)

Glasna Bjeloruskinja Viktorija Azarenka već je dobivala primjedbe na račun svog urlikanja na teniskim terenima. Davno je probila normu od 80 decibela, no 21-godišnjakinja se ne čini sklonom da se stiša unatoč prigovorima koji i dalje stižu, ovih dana iz All England Cluba.

Tišina je ipak kratko zavladala Wimbledonom u utorak kada meč protiv Ribarikove nije morala nastavljati nakon prekida, s obzirom da joj je Slovakinja predala. No, za vrijeme meča izmjereno je nevjerojatno bučnih 95 decibela, zasad još malo manje od rekorda kojeg je Šarapova postavila prije dvije godine (105). Svejedno, Azarenkin glas odzvanja i oko terena pa će osim kišobrana, ovih dana će posjetiteljima londonskog Grand slama biti potrebni i čepići za uši.

Izvršni direktor turnira Ian Ritchie više ne može trpjeti, kako kaže, tu 'glazbenu podlogu', no četvrta nositeljica tvrdi kako ne radi ništa loše.

'Ne mogu to promjeniti, to mi je dio dišnog sustava i to činim otkako sam dijete'.

Na pitanje misli li da to ide na živce i njenim protivnicama kaže:

'Možete se na razne načine uzrujati na terenu. Neke igračice znaju ti tresti rekete ispred face, no to se ne spominje. Nekad zovu trener po 20 puta, svatko ima svoje trikove, no sve je to dio igre', smatra Azarenka.