ZA SVE OD TRI DO 103

Trči i hodaj u Čigoču, europskom selu roda

19.06.2011 u 09:58

Bionic
Reading

Atletski klub Marathon 2006 iz Gornjeg Draganca, član Hrvatskog atletskog saveza, Hrvatske udruge cestovnih i planinskih utrka, partner Medikusa.hr i ponosni prijatelj Zaklade Ane Rukavina, u subotu, 25. lipnja, pod geslom 'Trči i hodaj u Čigoču, europskom selu roda' organizira utrke u parku prirode Lonjsko polje

U 12 sati bit će otvorena poučno-rekreativna 'Staza Posavaca'. Prva utrka počet će u 12.30, a posljednja u 12.55 sati.

Građani će se utrkivati na stazi dugoj 4850, a najizdržljiviji na stazi dugoj 9700 metara. Djeca do tri godine uz pomoć roditelja sudjelovat će u baby maratonu na 25, a djeca predškolske dobi u baby maratonu na 100 metara.

U rekreativnom mini maratonu na 1850 metara sudjelovat će osobe starije od 55 godina koje, kako ističu organizatori, nisu u treningu. Bit će im dopušteno služiti se pomagalima (nordijskim štapovima, primjerice), ali i hodanje. Hodanje će biti dopušteno i u ostalim utrkama.

Sudionici će moći sudjelovati i u igri quadro, prikladnoj za sve uzraste, zanjihati se u ritmu zumbe i uživati u nastupu mažoretkinja.

Hrvatske željeznice organiziraju turističko-izletnički vlak 'Čigoč express' od Zagreba do Siska, a osiguran je i autobusni prijevoz od Siska do Čigoča.