POHOD NA EURO

Duvnjak: Slovaci znaju tući, ali bolji smo i brži

16.03.2009 u 14:10

Bionic
Reading

Nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, naši rukometaši okreću se novim izazovima. Ovoga tjedna čekaju ih dva kvalifikacijska susreta za Europsko prvenstvo

Najtrofejniju hrvatsku reprezentaciju u proteklih pet godina čekaju dvoboji sa Slovačkom u Hlohovcu te s Grčkom u Osijeku. Naglasak u uvodu bio je na prvom susretu, kako zbog kronologije tako i zbog snage protivnika.

'Igrali smo sa Slovacima na SP-u u Zagrebu i nije bilo lagano. Cijeli susret je protekao u egalu, na svaku našu prednost su pronalazili odgovor i vraćali se u susret. To si ne smijemo ponovno dozvoliti', kaže Domagoj Duvnjak i daje recept.

'Moramo igrati pametno, prije svega strpljivo. Ako ćemo raditi uvode u napad od 15-ak sekundi, doći će do izražaja brzina, gdje smo superiorni. Naravno, cilj je i kvalitetnom obranom zaslužiti što više laganih golova', dodao je Duvnjak i naglasio da Slovačka raspolaže agresivnom obranom 6-0.

'Znaju tući', naveo je, 'naravno, vjerujemo u pozitivan rezultat'.

Najbolji igrač proteklog SP-a Igor Vori naglasio je da reprezentaciji sada ne trebaju skandali i senzacije te se okrenuo narednim ispitima.

'U Slovačkoj sigurno neće biti lako. Većina njih igra u Bundesligi i imaju red kvalitetnih igrača. U Zagrebu su nam stalno puhali za vrat, ne smijemo se ponovno natjeravati na terenu s njima. Ako ćemo 60 minuta igrati zacrtanim stilom, bodovi ne bi trebali doći u pitanje.'

Susret u Hlohovcu na rasporedu je u srijedu u 17.30, dok će osječki Gradski vrt proključati u subotu u 20.15 sati.

Ulaznice koštaju 100 kuna, što je čak i voditelj marketinga HRS-a nazvao skupim, no naglašava i kako je uvjeren da će dvorana biti puna.

Nakon dva odigrana susreta Hrvatska ima dva boda (u Zagrebu pobjeda protiv Finske i poraz u Mađarskoj). Poslije ova dva ogleda pred njima su još četiri utakmice u lipnju. Na europsku smotru proći će dvije najbolje momčadi iz skupine.

Konferenciji je prisustvovao i izbornik Lino Červar, koji je govorio desetak minuta. Ipak, zbog ignoriranja obveza prema medijima u posljednjih mjesec i pol dana novinari koji prate rukomet odlučili su da njegove današnje riječi neće prenositi javnosti. Nije pomoglo ni to što se ispričao i rekao da mu je u tom razdoblju bilo svega dosta.