ATP HERTOGENBOSCH

Dodigovo prvo izgubljeno finale

18.06.2011 u 18:55

Bionic
Reading

Ivan Dodig u svom drugom finalu sezone (osvojio je Zagreb početkom godine), upisao je i prvi poraz jer je u završnom dvoboju u Hertogenboschu od njega bio bolji Rus Dimirtij Tursunov (3:6, 2:6)

Imao je Ivan Dodig priliku postati i treći hrvatski tenisač s naslovom u Hertogenboschu, nakon Marija Ančića i Ivana Ljubičića, ali na njegovu žalost u finalu Unicef Open Hertogenboscha bolji je bio Rus Dimitrij Tursunov koji je pobijedio sa 6:3, 6:2, nakon 75 minuta igre.

Naš je tenisač, baš kao i u četvrtinalu, pa potom i polufinalu, loše krenuo u meč. Tursunov je bio bolji, mirniji i jače udarao lopticu s osnove linije, a što je još i važnije - koncentriraniji u svojim prilikama. Prvu takvu imao je već u četvrtom gemu, kada je servirao Dodig. Oduzeo mu je servis i stekao veliku prednost. Međutim, već u sljedećem gemu Dodik je mogao nadoknaditi izgubljeno, ali propustio je čak tri break-lopte, što je Tursunova dodatno ohrabrilo. Posljednju priliku da spasi prvi set Dodig je imao u devetom gemu, pri rezultatu 30:30. No umjesto smasha za break-loptu, Ivan je bio neprecizan i dopustio protivniku da nakon 40 minuta igre mirno privede set kraju.

Drugi set otvorio je Dodig i odmah dopustio suparniku da stigne do break-prilike. No Rus je ovog puta nije iskoristio, pa je naš tenisač ostao u meču. Pri rezultatu 2:2 spustio se pljusak, tenisači su morali u svlačionicu, a mi smo se nadali Dodigovom preokretu. No ovog puta prekid nije bio partner našem tenisaču jer po povratku na teren Tursunov dobio sva četiri gema i riješio i drugi set u svoju korist, za svoj sedmi ATP naslov.

Bio je to prvi međusobni ogled našeg i ruskog tenisača.