STIŽU NAJBOLJI HRVATI

Potvrda: Čilić, Dodig i Ljubičić u Umagu

16.06.2011 u 12:42

Bionic
Reading

Trojica najboljih hrvatskih tenisača - Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Ivan Dodig - nastupit će na 22. izdanju ATP turnira Studena Croatian Open koji će se od 24. do 31. srpnja održati u Umagu

U Umagu će tako nastupiti čitava Davis Cup reprezentacija, izuzev Ive Karlovića, pa je direktor Božičković kazao kako postoje velike šanse da najdugovječniji hrvatski ATP turnir nakon 21 godine opet dobije hrvatskog pobjednika. U prvom izdanju turnira 1990. Goran Prpić je u finalu pobijedio Gorana Ivaniševića, i to je zasad jedina hrvatska pobjeda na turniru.

'Umag ću pamtiti cijeli život jer je to bila moja jedina pobjeda na ATP Touru i to na prvom izdanju turnira. Iznimno sam zadovoljan što će naši najbolji tenisači igrati u Umagu ove godine i vrijeme je da nakon 21 godine pobjednik opet bude Hrvat', kazao je Davis Cup izbornik Prpić.

'Učinili smo sve u cilju da u Umag dovedemo najbolje hrvatske igrače i to nam je uspjelo. Posebno nas raduje dolazak Marina Čilića, ali i Ivan Ljubičića koji će ubilježiti svoj 12. nastup u Umagu, dok velike nade polažemo i u Ivana Dodiga. Krema našeg tenisa privući će sigurno veliki broj posjetitelja u Umag, ali im zasigurno neće biti lako osvojiti turnir, koji je možda i najjači proteklih godina jer imamo čak sedmoricu tenisača iz Top 40 na ATP ljestvici', kazao je Božičković.

Uz hrvatske uzdanice, na 22. umaškom turniru nastupit će bivši prvi tenisač svijeta i prošlogodišnji pobjednik Španjolac Juan Carlos Ferrero, dva bivša umaška finalista iz Italije Fillipo Volandri i Potito Starace, nadolazeća zvijezda Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov, Španjolac Tommy Robredo i Argentinac Juan Ignacio Chela.

Božičković je naglasio kako zasad nemaju imena trojice igrača koji će dobiti 'wild-card', no za očekivati je da će još netko do hrvatskih igrača igrati glavni turnir.

'Umag je postao veliki brend, ne samo sportski, pa se ove godine možemo pohvaliti sjajnom medijskom podrškom. Prošli ATP Umag imali smo 65000 gledatelja, te oko 70000 ljudi koji su posjetili sportski kompleks Stella Maris. Tv prijenosi s ovogodišnjeg Umag ići će u 102 zemlje svijeta, a uveli smo i facebook stranicu, te newslatter', zaključio je Božičković.

Na svečanom otvaranju turnira 23. srpnja nastupit će svjetska operna diva Monserrat Caballe.