SPEKTAKL ZAJAMČEN

Hrvati otvaraju olimpijsku Arenu u Londonu

05.04.2011 u 12:20

Bionic
Reading

Olimpijsku dvoranu u Londonu, izgrađenu nakon 15 mjeseci gradnje za potrebe Olimpijskih igara 2012. godine, tijekom kolovoza otvorit će i Hrvatska sudjelujući na velikom košarkaškom turniru

Nakon 15 mjeseci završena je izgradnja košarkaške arene za Olimpijske igre u Londonu 2012 godine koja će imati kapacitet od gotovo 12.000 mjesta. U kolovozu će se tamo odigrati prva utakmica kojom će taj stadion postati i službeno, četvrto mjesto održavanja utakmica na olimpijskim igrama u Londonu 2012 godine.

'To je savršeno mjesto održavanja, žarište akcija nekih od najboljih momčadi održati će se upravo ovdje', rekao je Lord Sebastian Coe, predsjednik organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Londonu.

Dvorana visoka 35 metara, nakon igara biti će rastavljena, a veliki dio građevnog materijala biti će recikliran ili ponovo upotrebljen. U dvorani će se održavati muška i ženska košarkaška grupna natjecanja, ženska polu finala te rukometne utakmice.

Prva testna utakmica u Areni biti ce prava međunarodna košarkaška poslastica. Održati će se između 16. i 21. kolovoza, a sudjelovati će ekipe iz Engleske, Australije, Kine, Hrvatske, Francuske i Srbije.