Ostali sportovi ZAGREBAČKI MITING

Bolt dolazi na Hanžek ako se nađe sponzor

  • Autor: tportal.hr
  • 14.6.2011 12:01:32
  • 14.6.2011 11:29:01

Nakon spektakla što ga je prošle godine priredio Tyson Gay, koji je sa 9,92 na 100 metara postavio rekord zagrebačkog mitinga, direktorica Ivana Brkljačić i menadžer IAAF World Challenge Zagreb Daniel Wessfeldt spremaju novu poslasticu na Mladosti

Hanžek su posjećivale najveće zvijezde kraljice sportova, velika poglavlja atletske priče ispisivali su brojni olimpijski pobjednici, svjetski prvaci i rekorderi: od Alberta Juantorene, preko Reinalda Nehemiaha, Ane Quirot, Patricka Sjöberga, Jana Železnog, Noureddinea Morcelija, Denisa Mitchella, Leroya Burrella, Ivana Pedrosa, Javiera Sotomayora, Colina Jacksona, Gail Devers, Merlene Ottey, pa sve do Xiang Liua, Dayrona Roblesa, Tysona Gaya...

Manje je pak poznato da je na stadionu Mladosti uz Savu trčao i Usain Bolt. Najveća atletska zvijezda današnjice je 2006. na Hanžeku pobijedila na 200 metara. Tada je Bolt bio tek talentirani dečko s Jamajke, no i ta priča je jedan od argumenata za realizaciju povratka najbržeg čovjeka svih vremena u Zagreb.

Prošlog tjedna su Ivana Brkljačić i Daniel Wessfeldt bili na mitingu Dijamantne lige u Oslu, na kojem je Bolt pobijedio u utrci na 200 metara sa 19,86 te je uspostavljen kontakt s čovjekom koji bi dignuo Hanžek na višu razinu.

Usain Bolt je najveća želja, no njegov dolazak uvjetovan je financijama, odnosno limitiranim proračunom. Stoga Bolta u Zagreb može dovesti samo sponzor kojem bi se takvo ulaganje višestruko isplatilo. A da je tako, pokazalo se i prošlog tjedna u Oslu, u kojem je dva dana vladala boltomanija.

Jer gdjegod se Usain Bolt pojavi, izazove neviđenu gužvu i velik interes te sve što sponzor uloži u njegov dolazak jednostavno se mora vratiti. I nije Oslo jedini primjer, nešto slično se dogodilo i nekoliko dana ranije u Ostravi, na mitingu iste kategorije u koju spada Hanžek.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku