KLUPSKO EP

Hokejaši na travi Mladosti zastali korak do cilja

14.06.2011 u 09:30

Bionic
Reading

Hokejaši na travi zagrebačke Mladosti u odlučujućem susretu za prolazak u viši razred na klupskom prvenstvu Europe (skupina Challenge I) izgubili su od igrača austrijske momčadi Arminen sa 2:3. Na tom natjecanju u portugalskoj Lousadi sudjelovalo je osam momčadi podijeljenih u dvije skupine. Mladost je u svojoj bila bez premca

U utakmici za prolazak u viši razred, Mladost, kao najbolja momčad iz skupine B, sastala se s Arminenom, drugoplasiranim sastavom iz skupine A. Drugi Servette iz skupine B odmjerio je znanje s prvoplasiranom praškom Slavijom iz skupine A. U viši razred plasirali su se 'mušterija' Mladosti Servette i Arminen. Mladost i Slavia i dogodine će nastupiti u trećoj jakosnoj skupini (Challenge I).

'Mladostaši su doista igrali odlično, ali crna točka bilo je prvo poluvrijeme s igračima austrijskog Arminena. U tom razdoblju primili su tri pogotka, a u nastavku su ublažili poraz', rekao je Slaven Zlatar, tajnik Hrvatskog hokejskog saveza.

Evo i rezultata iz Portugala - skupina B: Mladost (Hrvatska) - Lousada (Portugal) 3:2 (1:1), Mladost - Servette (Švicarska) 1:0 (1:0), Pliva Lipovci (Slovenija) - Mladost 1:4 (0:3); odlučujući susreti za ulazak u viši razred: Arminen (Austrija) - Mladost 3:2 (3:0), Slavia (Češka) - Servette (Švicarska) 2:3 (1:1).