VELIKA NAGRADA KANADE

Button do pobjede došao u posljednjem krugu

12.06.2011 u 23:16

Bionic
Reading

Britanac Jenson Button pobjednik je sedme utrke sezone formule 1 vožene u kanadskom Montrealu. Do pobjede je Britanac došao praktički u posljednjim metrima. Utrku je i obilježila i kiša te činjenica da je cijeli spektakl trajao nešto više od četiri sata

Do posljednjeg kruga činilo se da će to biti još jedna lagana pobjeda aktualnog svjetskog prvaka i vodećeg u ukupnom poretku svjetskog prvenstva formule 1, Sebastiana Vettela.
Nijemac je vodio cijelu utrku, da bi pogriješio u zadnjem, 70. krugu i prepustio prvo mjesto Buttonu kojemu je ovo bila prva pobjeda u sezoni.

Imao je Button sreće, jer je utrka visjela o koncu. Naime, u 25. krugu na ionako mokru stazu slio se veliki pljusak pa je stanka trajala čak dva sata. U tom trenutku prvi je bio Vettel i da je utrka zaustavljena vozači bi dobili pola bodova za plasman koji su imali u trenutku prekida. Ipak, nebo nad Montrealom se smilovalo pa je utrka nastavljena.

No, dosta se toga događalo i prije prekida. Lewis Hamilton (McLaren) utrku je završio već nakon osam krugova. Dotad je sudjelovao u tri kontakta, a koban po Britančeve ambicije bio je onaj s momčadskim kolegom Jensonom Buttonom.

Button je imao prste i u izlijetanju Španjolca Fernanda Alonsa (Ferrari) kojega su nakon odustajanja pitali osjeća li se krivim za sudar.

'Ne bih rekao', kratko je odgovorio Španjolac.

U ludoj utrci na kanadskom tlu, osim 'incidentnog' Buttona, i drugoplasiranog Vettela, dobro su se snašli i Vettelov momčadski kolega Mark Webber, koji je završio na trećem mjestu.

Do dva kruga prije kraja, Michael Schumacher držao je prvo postolje nakon 2006. i VN Kine, no onda ga je obišao Mark Webber.