ZKP

Dan kad su tate spašavali treneri

11.06.2011 u 17:44

Bionic
Reading

Završno pokazno natjecanje dvjestotinjak polaznika plivačke škole u Utrinama završilo je utrkom s roditeljima i učiteljima

Tribine su bile popunjene kao da je riječ o nekoj seniorskoj priredbi visoka ranga. No u plivalištu su bila djeca, polaznici škole Zagrebačkog plivačkog kluba.

'Riječ je o završnom pokaznom natjecanju polaznika naše plivačke škole. Svi sudionici dobivaju nagrade', kaže Miro Sever, trener kadeta i mentor učitelja najmlađih.

ZPK je osnovan 1993. zauzimanjem prof. dr. Borisa Volčanšeka.

'Da njega nije bilo, ne bi bilo ni nas', ističe Ksenija Kraić, voditeljica ZPK-ove plivačke škole.

U tu se školu ne upisuju samo djeca iz Novog Zagreba nego i iz ostalioh dijelova grada.

'Upisuju se i mladi iz Samobora i Sesveta', dodaje Miro Sever.

Pokazno natjecanje polaznika plivačke škole završilo je utrkom djece te roditelja i trenera. Dok su manje ili više (ne)spretni očevi zaostajali za djecom, dotle su čast starijih spasili treneri koji su nadoknadili zaostatak roditelja. Sve je završilo smijehom na tribinama i veseljem uokolo plivališta, a sudionici utrke starijih i mladih nagrađeni su medaljama. Za kraj, roditelji, s odličjima oko vrata, duboko su se naklonili gledalištu.

Očito, i to je bio znak posvemašnjeg zadovoljstva dotad viđenim.

'Želimo da polaznici naše škole zavole sport i perfektno svladaju plivačku tehniku', napominje Ksenija Kraić.

ZPK je našao formulu kako netko može zavoljeti plivanje.

'Kroz igru', podvlače treneri.

ZPK danas ima 27 kategoriziranih natjecatelja. Pero Kuterovac je glavni trener u klubu, istodobno je i trener hrvatske reprezentacije, a spada u red vodećih plivačkih stručnjaka u našoj zemlji. U stručnom stožeru Zagrebačkog plivačkog kluba još su Iva Pavelić Zouhar, Miro Sever, Nives Martinec i asistentica na Kinezološkom fakultetu Dajana Zoretić te Kristina Kraić, Krešimir Hajduk, Davor Mijoković, Nikolina Gudiček, Ivona Gašparac i Lana Dragojević, još natjecateljica i vrhunska plivačica.

Svi rade s jednim ciljem: da djecu nauče što znači biti sportaš.