U LOVU NA SENZACIJU

Ivanović – Lučić: Mikica pred izazovom sezone

09.06.2011 u 16:40

Bionic
Reading

Mirjana Lučić nanizala je tri pobjede u glavnom turniru WTA turnira u Birminghamu i za polufinale će se boriti protiv 19. igračice svijeta Ane Ivanović

Ana, koja je prije točno tri godine postala svjetski broj jedan, sa 6:3, 6:2 prošla je Kanađanku Marino i također će, kao i Lučić, hvatati svoj prvi polufinale u sezoni.

Lučić nije dobila TOP 20 igračicu od Wimbledona 1999, ali Ivanović nikako ne može pronaći stalnu formu i Makaranka može očekivati priliku od lijepe i nekada sjajne Beograđanke. Iskoristi li je, upisat će najbolji plasman na WTA ljestvici od prošloga stoljeća.

Ivanović je svjesna da joj je karijera krenula u neželjenom pravcu i u Birminghamu je objavila da traži novoga trenera koji će ju usmjeriti natrag prema vrhu. Trava joj tradicionalno nije omiljena podloga, ali ovoga tjedna je u dva meča (kao druga nositeljica bila je slobodna u prvom kolu) izgubila samo šest gemova.

Lučić, s druge strane, posebno voli travu i ovaj turnir joj je idealna prilika da napravi rezultat kojim će podsjetiti na dane kada je bila najperspektivnija tenisačica svijeta.