SOAPBOX UTRKA

Zagreb će u nedjelju zauzeti nevjerojatna vozila

09.06.2011 u 10:04

Bionic
Reading

Neki su ovu nedjelju čekali šest godina, od prvog, a zasad i posljednjeg, Red Bull Soapboxa, na splitskome Marjanu

Nakon tri mjeseca iz dvorišnih radionica (doduše, par ih je izrađeno u 'fušu' u profesionalnim radionicama) na svjetlo dana izaći će 60-ak unikatnih vozila. Tehnički pregled na Tuškancu proći će ako im bude radila kočnica te ako vozilo bude lakše od graničnih 90 kilograma.

Pilote (moguće je i jedan suvozač) potom, od 15 sati, očekuje 450-metarski izazov s dvije šikane i skokom. Nagib nije baš rekreativan, kada bi taj dio ulice Tuškanac (od Nazorove do Dubravkinog puta) preselili u Alpe, bila bi to jedna solidna crvena staza.

Kome će najviše pogodovati konfiguracija terena: Gorilama u magli, Lovcima na dravsku neman ili možda divovskoj štikli koja se skriva pod imenom Paparazzi?

Važno je stići do cilja i dobiti bodove za vožnju, a taj će se plasman potom pribrajati ocjenama za izgled samog vozila te bodovima za scenski nastup (svaki tim će imati 30-sekundno predstavljanje uoči starta).

Zvuči 'fora', 'cool', zabavno? Pa tako će i biti. Važno je sudjelovati, jer u igri su, osim popratnih sadržaja, i razne nagrade (za natjecatelje) te nagradne igre za navijače. Ulaz je slobodan, a i netko iz publike će moći osvojiti glavni dobitak - Formula 1 vikend paket-aranžman - i pridružiti se najboljoj hrvatskoj soapbox posadi na VN Mađarske u Budimpešti.

Voditelji su Iva Šulentić i Mario Petreković, a komentator Ivan Blažičko.

Cijenjene građane Zagreba, kao i goste naše metropole, obavještavamo da će zbog organizacije i održavanja priredbe 2. Red Bull Soapbox utrka ulica Tuškanac od noćnog kluba Saloon do Krležinog Gvozda biti zatvorena od petka, 10. lipnja u 18 sati do nedjelje, 12. lipnja u 24 sata.

Za stanare Dubravkina puta te goste restorana pristup vozilima bit će omogućen do subote u 21 sat.

ZANIMLJIVOSTI:

- timovi dolaze iz cijele Hrvatske: Mali Lošinj, Osijek, Čabar, Kastav, Pribislavec, Imotski, Orašac, Donja Bistra, Draškovec, Zagreb, Split, Zaton, Rijeka, Varaždin….

- posadu POLICIJSKI BLU TANDER iz Zagreba čine otac (r. 1967) i sin (r. 2003)

- vozila su raznih oblika: Aladin koji sjedi na WC-u, ogromna štikla, traktori, tenkovi, babuške, bačve, hamburger, puž, Kremenko, formula, gradele, tramvaj, HNK (Hrvatsko narodno kazalište)

- HAMBURGER TIM će donijeti roštilj na utrku i peći će hamburgere

- neki su se već spustili Tuškancem u osobnom automobilu kako bi provjerili stazu

- na vozilu TABANUSI radi grupa pravih mehaničara u pravoj radionici za automobile

- ĐAJNT OVCA ekipa je četiriju djevojaka i jedina je takva

- ima još nekoliko djevojaka po ostalim timovima