JEDRENJE

Prvo mjesto za Fantelu i Marenića

07.06.2011 u 10:46

Bionic
Reading

Hrvatski jedriličari ostvarili su odlične rezultate prvog dana natjecanja na regati Svjetskog kupa u britanskom Weymouthu. Šime Fantela i Igor Marenić vode u klasi 470, Ivan Kljaković Gašpić je treći u klasi Finn, Pavle Kostov i Petar Cupać su osmi u 'četrdesetdevetki', dok su Mate Arapov i Ante Šitić u klasi Zvijezda na 11. mjestu.

Nakon četvrtog i trećeg mjesta na regatama Svjetskog kupa u Francuskoj i Nizozemskoj u travnju i svibnju Šime Fantela i Igor Marenić su odlično startali u Weymouthu na šestoj od sedam regata Svjetskog kupa. U prvom plovu dana Šime i Igor bili su drugi, a u drugom treći što je bilo dovoljno za vodstvo.

'Odličan rezultat na početku regate, iako su uvjeti na polju bili sve samo ne jednostavni. Ovdje su svi koji pretendiraju na nastup na Olimpijskim igrama tako da će biti jako zanimljiva regata,' smatra trener Edo Fantela.

U jedinom plovu za klasu Finn Ivan Kljaković Gašpić je također bio izvrstan - treći.

'Bilo je teško. Startao sam savršeno i vodio, ali pred obilazak prve oznake vjetar je počeo slabiti i ostao sam nakratko u bonaci. Tu sam izgubio osam mjesta, ali odličnim jedrenjem do kraja plova uspio sam ući treći. Jako sam zadovoljan otvaranjem regate,' kazao je Ivan Kljaković Gašpić.

Odličan nastup i Pavla Kostova i Petra Cupaća u četrdesetdevetki, nakon tri plova su na visokom osmom mjestu. Ova klasa jedri i po vrlo slabom vjetru, tako da su oni jedrili bez zastoja, iako su tijekom jutra uvjeti na regatnom polju bili prilično loši. U zadnjem plovu dana Kostov/Cupać zabilježili su svoj najbolji današnji ulaz – treće mjesto.

Prema neslužbenim rezultatima od tri hrvatske posade u klasi Zvijezda najbolje su startali Mate Arapov i Ante Šitić s 11. mjestom.

U ženskom 470 Enia Ninčević i Romana Župan su 37. nakon dva plova, dok je Luka Mratović bio 40. u svojoj kvalifikacijskoj skupini na dasci RS:X.