BRUTALNO NHL FINALE

Divljački nasrtaj razbjesnio 'bruinse'

07.06.2011 u 09:51

Bionic
Reading

U trećem susretu finala doigravanja NHL lige hokejaši Boston Bruinsa deklasirali su Vancouver Canuckse 8:1 (0:0, 4:0, 4:1) i u seriji na četiri pobjede smanjili na 1:2. Četvrta utakmica na rasporedu je u srijedu ponovo u Bostonu

Nakon što je Vancouver u prve dvije utakmice slavio u dramatičnoj završnici, treći susret nudio je neizvjesnost tek u prvoj trećini. U preostale dvije Boston je 'zgazio' suparnika postigavši osam golova u 40 minuta. Strijelci za Boston bili su Mark Recchi (24:22, 57:39, Andrew Ference (20:11), Brad Marchand (31:30), David Krejci (35:47), Daniel Paille (51:38), Chris Kelly (58:06) i Michael Ryder (59:29), dok je gol za goste zabio Jannik Hansen (53:53).

Zanimljivo, Vancouver je uputio više udaraca prema suparničkim vratima (41-38), međutim vratar Bruinsa Tim Thomas je branio sjajno sakupivši čak 40 obrana.

Možda i jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u prvoj trećini kada je branič Canucksa Aaron Rome u neutralnoj zoni namjerno 'pokupio' Nathana Hortona koji je potom pao na led i ostalo ležati bez svijesti. Horton je kasnije došao k svijesti, no na nosilima je iznesen iz dvorane i prevezen u bolnicu na promatranje. Rome je za svoj divljački start isključen do kraja utakmice.

Divljački nasrtaj Romea

'Bio je to šok za sve nas. Izgledalo je strašno, morali smo dobiti ovu utakmicu za Nathana. Dečki su zbog toga bili dodatno napaljeni i motivirani,' kazao je jedan od strijelaca Brad Marchand, dok je dvostruki strijelac 43-godišnji Recchi dodao:

'Grozan je osjećaj kada vidiš prijatelja kako leži na ledu. To nas je samo još više ujedinilo.'

Recchi je zabio dva gola i tako postao najstariji igrač koji je zabio gol u finalu.

U suparničkim redovima nisu željeli pridavati previše pažnje debaklu koji su doživjeli na ledu TD Gardena.

'Poraz je poraz. Nema tu previše mudrosti. Posve je isto izgubiš li u produžetku ili doživiš debakl. Još uvijek smo u vodstvu i sada se moramo smiriti i koncentrirati na iduću utakmicu,' kazao je trener Vancouvera Alain Vigneault.

Utakmica je na koncu završila sa ukupno 145 minuta isključenja što je najviše u jednoj utakmici finala u posljednju 21 godinu. Bila je to ujedno i najefikasnija utakmica u finalu nakon 1996. godine kada je Colorado pobijedio Floridu također 8:1.

Boston je razbio Vancouver