TENISKI KAOS NA KVARNERU

Kladioničarska muljaža na Rijeka Openu?

02.06.2011 u 10:29

Bionic
Reading

Od devet susreta na koje je u kratkom roku uplaćen priličan novac, šest je završilo baš kako su kladioničari htjeli, a preostala tri su prekinuta zbog predaje onih koji su gubili, a trebali su pobijediti

Rijeka Open nalazi se na udaru kladioničarske mafije, ali i povećane pažnje policije i ATP-a. Riječki Novi list piše da su u rumunjskoj kladionici zaprimljene uplate na ukupno devet parova igranih na kvarnerskom turniru, od kojih je šest prošlo, a preostala tri su prekinuta zbog navodnih ozljeda tenisača koji su gubili meč u kojem su zapravo trebali pobijediti. Definitivno sve je i više nego sumnjivo!

Problem se pojavio u utorak nešto iza podneva kad je u SuperBetu u Rumunjskoj uplaćen veći broj listića na spomenute parove, a kako je eventualna dobit iznosila oko 150.000 eura, tako su vrlo brzo, nakon navodno samo dvije i pol minute, svi parovi blokirani. No, što je uplaćeno, to se trebalo i isplatiti u slučaju pogodaka. Šest od devet parova je pogođeno, a preostali su zbog predaje skinuti na koeficijent jedan.

U igri oko navodnog namještanja nema nijednog Hrvata, točnije jedini Hrvat koji je igrao u tih devet mečeva trebao je izgubiti, a stigao je nadomak pobjede, kad mu je suparnik predao zbog ozljede trbušnog zida. Kristijan Mesaroš bio je samo dva poena udaljen od pobjede nad francuskim tenisačem Ericom Prodonom, kad je ovaj ničim izazvan predao meč.

Kako bilo, istraga je pokrenuta, a dojam je, nakon svega, da u cijeloj priči ima nečega.