Ostali sportovi KID'S CROSS

U Dubravi trčalo i rolalo 600 učenika

Sudjelovali su đaci iz osnovnih škola Ivana Mažuranića, Čučerja, Retkovca Sesvetske Sopnice i OŠ Marije Jurić Zagorke

Uz ciku i viku, uz smijeh i zabavu, protekao je u Dubravi peti Kid's cross, natjecanje osnovnoškolaca u trčanju i rolanju u povodu Svjetskog dana sporta. Priredbu je organizirala osnovna škola Ivana Mažuranića na čelu s ravnateljicom Koviljkom Borko te nastavnicama tjelesnog odgoja Astrid Čulić i Kristinom Radić Šaronjom. Utrkivali su se učenici osnovnih škola Ivana Mažuranića, Čučerja, Retkovca, Sesvetske Sopnice i Marije Jurić Zagorke.

Dječji kros je potaknula Kristina Radić Šaronja, koja je i na čelu triatlonskog kluba Dubrava koji okuplja djecu od četiri do deset godina. U osnovnoj školi Ivana Mažuranića, svjedoči Kristina Radić Šaronja, u sklopu projekta 'Vikednom u sportske dvorane' okuplja se po 200 učenika.

U organizaciji trkačke i rolerske priredbe još su pomagali Davor Nemec iz atletskoga kluba Zagreb Ulix te nastavnici Željko Lisičak (OŠ Čučerje), Mislav Papec (OŠ Retkovec) i Ines Maršić (OŠ Sesvetska Sopnica). Utrke su bile uzorno organizirane uz potporu Zagrebačkih cesta i mjerodavnih gradskih ureda.

Sudionicima su dodijeljene zahvalnice i diplome, a javno su pohvaljeni svi. Uz blagi prijekor onima koji su samovoljno skratili stazu. U svakom slučaju, manifestacija Kid's cross je uhvatila korijene i postala neizostavnom priredbom osnovne škole Ivana Mažuranića u povodu Svjetskog dana sporta. Dokaz tome je i 600 sudionika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku