KVALIFIKACIJE ZA EP

Goluža: Protiv Rumunjske i Litve vidjeti na koga računati

01.06.2011 u 16:15

Bionic
Reading

U Karlovac na pripreme došla je pomlađena ekipa. Dvostrukom pobjedom nad Španjolcima hrvatski rukometaši su već osigurali prvo mjesto u skupini i nastup na Europskom prvenstvu

Hrvatska će u nedjelju gostovati u rumunjskom Turnu Severinu, a kvalifikacije će zaključiti u Poreču 12. lipnja kada će odmjeriti snage s Litvom. S obzirom na to da je u dva susreta pobijedila najvećeg konkurenta Španjolsku, naša reprezentacija si je osigurala prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini. Unatoč tome, igrači i izbornik očekuju pobjedu.

'Iako smo u osigurali nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji, predstojeće kvalifikacijske utakmice vrlo su važne jer su prilika da se vidi na koje igrače se može računati. Hrvatska liga nije pravo mjerilo', kaže izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža.

Dio reprezentativaca okupio se na pripremama u Karlovcu, a naknadno će im se pridružiti i ostatak ekipe, to jest igrači koji nastupaju u Bundesligi. Ističe se da je ekipa pomlađena.

'U Karlovcu imamo jako dobre uvjete. Izolirani smo i imamo svoj mir', kaže Goluža, a Marko Kopljar dodaje da su smještaj i hrana u Hotelu Korana Srakovčić odlični.

Školska sportska dvorana Mladosti, gdje će vježbati, od hotela je udaljena stotinjak metara šetnje kroz park.