DOLAZI ROGGE

HOO potvrdio sedam evidentnih kandidata za London

31.05.2011 u 18:48

Bionic
Reading

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) potvrdilo je na sjednici održanoj u utorak sedmero evidentnih kandidata za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine. To su atletičari Lisa Christina Stublić, Sandra Perković, Martin Marić i Blanka Vlašić, streljači Snježana Pejčić i Giovanni Cernogoraz, te stolnotenisač Zoran Primorac

Kao potencijalni A kandidati za London potvrđene su taekwondašice Ana Zaninović i Marina Sumić, a kao potencijalni B kandidat tenisač Ivan Dodig.

Za ZOI u Sočiju 2014. potvrđen je bitatlonac Jurica Veverec kao potencijalni B kandidat.

Na dnevnom redu Vijeća našlo se izvješće o radu Sportske televizije (SPTV) koja ispunjava svoju temeljnu zadaću, promociju hrvatskog sporta. U prvih se mjesec i pol dana emitiranja kroz reportaže, magazine, intervjue i prijenose govorilo se o 50-ak sportova. Ostvarena je odlična suradnja s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO), te svjetskim agencijama za prodaju TV prava.

Osim toga, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša izrazio je zadovoljstvo time što je SPTV ušla u drugi krug natječaja za kupnju TV prava za ZOI u Sočiju 2014.

U pripremi za OI London 2012. Vijeće je imenovalo Damira Šegotu, pomoćnika glavnog tajnika za olimpijski program, šefom misije, a Manuelu Sentđerđi, predstavnicu HOO-a za odnose s javnošću, press attachéom.

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop informirao je Vijeće o tijeku organizacije obilježavanja 20. godišnjice HOO-a, koja će se održati 10. rujna ove godine.

'Proslava će biti na ŠRC Jarun, tom će se prigodom održati i svečana akademija u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a svečanosti će nazočiti predsjednik MOO-a Jacques Rogge i predsjednik Europskih olimpijskih odbora Patrick Hickey', naglasio je Čop.