ROLAND GARROS

Nadal ipak prejak za Ljubičića

30.05.2011 u 15:41

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u četvrtfinale Grand glam turnira Roland Garros. Od njega je bio bolji prvi tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal, sa 7:5, 6:3, 6:3

Iako je do ovog meča Ljubičić bio savršen na ovogodišnjem izdanju Roland Garrosa prošavši tri kola bez izgubljenog seta, protiv prvog reketa svijeta nije išlo. Dobro je Ljubo otvorio meč, no već u trećem gemu Nadal je napravio 'break'. Prema igri koju je u tim trenucima prikazivao Ljubičić činilo se da će Španjolac lako protutnjati prvim setom, no hrvatski je tenisač uspio popraviti igru te je u šestom gemu povratio izgubljeni servis. Nažalost, dobra igra našeg tenisača nije dugo potrajala. Samo nekoliko gemova kasnije Nadal je još jednom oduzeo servis Ljubičiću i slomio njegov otpor.

Od drugog seta Nadal je ubacio u brzinu više i praktički na svakom servisu Ljubičića imao priliku oduzeti mu servis. Na kraju je dva puta u drugom setu napravio break i s lakoćom došao do osvajanja i tog seta. U posljednjem, Nadal je rutinski odradio posao. Iako nije pružio igru kakvu zna, i to je bilo dovoljno za pobjedu nad hrvatskim tenisačem.

Njih su se dvojica prije ovog ogleda sastajali osam puta i Ivan ima dvije pobjede, no u tri ogleda na zemlji još nije osvojio nijedan set.