TKO ĆE GA ZAUSTAVITI?

Još Fognini stoji između Đokovića i McEnroea

29.05.2011 u 18:13

Bionic
Reading

Novak Đoković je slomio izvrstan otpor domaćeg igrača Richarda Gasqueta i sa 6:4, 6:4, 6:2 prošao u četvrtfinale pariškog Grand Slama

Gasquet je pružio svoj maksimum i nekoliko puta zagrijao svoje navijače, ali nije došao ni blizu pobjedi. Đoković je gotovo savršeno servirao i u tri seta Francuzu je prepustio tek 12 poena na prijemu.

U prva dva seta presudio je po jedan break Đokovića, a u trećem je nakon početnih 1:0 Novak nanizao pet gemova i nakon 107 minuta igre iskoristio petu meč loptu. Bio je dominantan u svim segmentima igre i lako došao do meča s Talijanom Fogninijem koji je nakon iscrpljujućih pet setova protiv Montanesa ušao u prvi četvrtfinale Grand slama u karijeri. Pobjedi li Fogninina, Nole će izjednačiti rekordni ulaz u sezonu (42 pobjede) koji još uvijek drži John McEnroe, te doći na korak od finala, odnosno preuzimanja broja jedan na ATP ljestvici.

Iako je izbacio domaćeg ljubimca, Đoković je opet doživio ovacije Francuza nakon što je dio pobjedničkog govora, uz poslovičnu dozu humora, odradio na francuskom jeziku.

Roger Federer, iako je trenutačno u drugom planu, nastavlja ispisivati tenisku povijest. Protiv sunarodnjaka Wawrinke je došao do 28. uzastopnog četvrtfinala Grand slama, što je rekord koji će teško biti skinuti. Federer Stanislasu nije prepustio ni set, a u petom kolu čeka boljega iz dvoboja Ferrer – Monfils.

U ponedjeljak se igraju dvoboji osmine finala u gornjem dijelu ždrijeba, a fokus hrvatske javnosti bit će na ogledu prvog nositelja Rafaela Nadala i našeg posljednjeg predstavnika na turniru Ivana Ljubičića.