NAKON DVA MJESECA

Rukomet opet u zagrebačkoj Areni!

12.03.2009 u 17:53

Bionic
Reading

Iako je većina novih sportskih dvorana u Hrvatskoj građena zbog svjetskog rukometnog prvenstva, pa tako i zagrebačka, u protekla dva mjeseca od finala SP-a, Arena nije vidjela ni jedan sportski događaj. I tko zna kada bi, da u Zagrebu ne nastupaju Pahuljice

Rukometaši CO Zagreba svoj će četvrtfinalni ogled u Ligi prvaka protiv njemačkog Kiela (29. ožujka, od 17.45) ipak igrati u dvorani koja je prvenstveno građena zbog rukometa. Do četvrtka je upitno bilo gdje će Zagreb igrati taj dugo željeni ogled jer Ledena dvorana, u kojoj 'zagrebaši' inače nastupaju, ugošćuje svjetsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju.

Ipak, 'susretljivi' gradonačelnik Milan Bandić išao je rukometašima na ruku te im omogućio besplatno korištenje Arene, čiji dnevni najam stoji oko 600.000 kuna. Na to Grad navodno ima i pravo jer smije dvoranu slobodno ustupiti nekoliko puta godišnje, ali samo za humanitarne predstave, odnosno kada je ulaz u dvoranu besplatan. A kako je rekao Zagrebov direktor Bartol Kaleb, u prodaju za ovu utakmicu namjeravaju pustiti deset tisuća ulaznica.

Na taj će način RK CO Zagreb uštedjeti oko 1,2 milijuna kuna za najam dvorane, a vjerojatno će još i dodatno zaraditi jer ne vjerujemo da će Kaleb, Gobac i društvo svotu od prodanih ulaznica dati humanitarno.