ŽDRIJEB - ROLAND GARROS

Karlović na Del Potra, Lučić na Šarapovu

20.05.2011 u 14:40

Bionic
Reading

Četiri najbolja hrvatska tenisača i Mirjana Lučić, kao jedina naša tenisačica, danas u saznali protivnike u prvom kolu Roland Garrosa, drugoga 'grand slam' turnira sezone koji u nedjelju počinje u Parizu

Od tenisača je najtežeg protivnika dobio Ivo Karlović, koji se sastaje s Argentincem Juanom Martinom del Potrom, osvajačem US Opena. Dobra vijest za Karlovića je činjenica da je Del Potro dugo dvojio hoće li uopće nastupiti na Roland Garrosu zbog ozljede.

Ivan Ljubičić je za protivnika dobio Indijca Somdeva Devvarmana, Ivan Dodig se sastaje sa Španjolcem Pereom Ribom, a Marin Čilić ide Španjolca Rubena Ramirez Hidalga.

U slučaju prolaza Ljubičić ide na boljega iz dvoboja Amerikanca Sama Querreya i Nijemca Philippa Kohlschreibera, Čilić se sastaje s pobjednikom susreta Australca Lleytona Hewitta i Španjolca Alberta Montanesa, dok bi Ivana Dodiga u drugom kolu čekao Srbin Janko Tipsarević ili Argentinac Brian Dabul. Karlović bi eventualnu pobjedu nad Del Potrom u drugom kolu proslavio u susretu Latvijca Ernestsa Gulbisa i Slovenca Blaža Kavčiča.

Mirjana Lučić nije imala sreće u ždrijebu jer je već u prvom kolu za protivnicu dobila Ruskinju Mariju Šarapovu, prošlotjednu pobjednicu Rima i jednu od glavnih favoritkinja za naslov u Parizu.