JUG - PRIMORJE 2:1

Vićanove obrane dovele Jug na korak do naslova

18.05.2011 u 19:32

Bionic
Reading

U trećoj finalnoj utakmici prvenstva Hrvatske vaterpolisti dubrovačkog Juga CO pobijedili su na plivalištu Gruž riječko Primorje Erste banku 11:8 (3:4, 4:1, 1:1, 3:2) i u seriji na tri pobjede poveli sa 2:1

Vaterpolisti Juga slavili su u trećoj utakmici finala na svom bazenu protiv riječkog Primorja i poveli u finalnoj seriji sa 2:1, pa će u subotu imati prvu prigodu doći do treće pobjede kojom bi obranili naslova prvaka Hrvatske. Ukoliko Dubrovčani i ne pobijede u toj utakmici, odlučujući peti susret opet će se igrati u Gružu, u nedelju 29. svibnja.

Ključni trenutak utakmice dogodio se početkom druge četvrtine kada je mladog Mirka Nižića na golu Juga zamijenio iskusni Frano Vićan koji je u tom dijelu igre obranio tri zicera nakon čega su domaći lako taj period utakmice dobili sa 4:1. Igru je u tim trenucima zbog ozljede uha morao napustiti i centar riječke momčadi Ivan Krapić, a bez prava zamjene je isključen i Nikola Franković pa se Riječani ostali znantno oslabljeni.

Treću dionicu uspjeli su održati rezultatsku ravnotežu, ali je Vićan u posljednjoj četvrtini doslovce 'zaključao' svoja vrata i sa ukupno 14 obrana bio najzaslužniji za pobjedu domaćeg sastava. Pored Vićana u redovima Juga odlično su igrali Sutić i lijevoruki Joković, dok su goste predvodili Denes Varga i kapetan Barač.