tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+15
Pula
+14
Rijeka
-
Zadar
+12
Split
+17
Dubrovnik
+15

RJEŠAVA SE 'PAPIROLOGIJA'

Bistra u iščekivanju staze za formulu 1

Kao da gradite kuću, takav je postupak i pri gradnji auto-moto trkališta u Bistri. Procedura je, dakako, kompliciranija. Najpoznatiji arhitekt za staze formule 1 Hermann Tilke projektirao je stazu, a trenutačno se rješava 'papirologija'. Prva bi lopata mogla u zemlju dogodine na proljeće

Datum objave:
12.5.2011 13:02

Zadnja izmjena:
12.5.2011 13:07

'Uputili smo glavni plan sigurnosnoj komisiji FIA-e, koja treba reći je li sve u skladu s propisima, te nam, slijedom toga, izdati homologaciju. Kada dobijemo tu, nazovimo je tako, građevinsku dozvolu, počinjemo graditi', objašnjava Zrinko Gregurek, član FIA-ine vlade i prvi čovjek projekta.

U trenutku kada će staza biti završena, dobit će licenciju, odnosno uporabnu dozvolu. Tek tada prvi automobili izlaze na stazu.

'Još nismo odlučili želimo li je homologirati za formulu 1, treninge formule ili niži rang auto-moto natjecanja, poput WTCC-a. Proces u FIA-i traje dva ili tri mjeseca, a zatim ćemo tražiti izdavanje dokumentacije u okviru hrvatskih zakona. Bude li gotova unutar šest mjeseci, tada možemo početi očekivati i početak gradnje. Zasad problema nema'.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Odigrane utakmice

Poredak

Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.

Nadolazeće utakmice

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr