NHL DOIGRAVANJE

Vancouver opet poveo, Tampa blizu prolaza

04.05.2011 u 12:34

Bionic
Reading

Najbolja momčad osnovnog dijela NHL sezone, Vancouver Canucksi, povela je sa 2-1 u pobjedama protiv Nashville Predatorsa u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije zahvaljujući 3:2 slavlju nakon produžetka u trećoj utakmici igranoj u Nashvilleu

Junak trijumfa Canucksa bio je Ryan Kesler koji je u ovoj utakmici postigao svoja prva dva gola u ovogodišnjem doigravanju uključujući i pobjednički u produžetku, te je upisao asistenciju za pogodak Christophera Higginsa.

Nashville je poveo 1:0 golom Davida Legwanda (10:18), Kesler (21:00) je početkom druge trećine izjednačio na 1-1, a u prvim je minutama trećeg dijela asistirao Higginsu (43:03) za vodeći pogodak svoje momčadi. Joel Ward (53:18) je izjednačio na 2:2 i odveo susret u produžetak. Odluka je pala nakon dodatnih 10:45 minuta kada je Kesler svojim drugim golom iskoristio situaciju s igračem više na ledu.

Upravo je to dvojbeno isključenje kapetana Nashvillea Sheae Webera naljutilo domaće. Naime, Weber je dobio dvije minute kazne zbog povlačenja palicom, no suci su previdjeli da je Kesler ustvari držao Weberovu palicu.

Tampa je do pobjede na svom ledu stigla zahvaljujući dvama pogocima u razmaku od samo 24 sekunde početkom treće trećine kojima su zaostatak od 2:3 pretvorili u vodstvo od 4:3 koje su uspjeli očuvati do kraja. Prvo je Steven Stamkos (45:23) fantastičnim udarcem pogodio sam gornji kut Neuvirthovih vrata, da bi potom Ryan Malone (45:47) pospremio jedan odbijanac u mrežu gostiju.

Domaći su do početne prednosti stigli golom Seana Bergenheima (11:03), a Capitalsi su s dva gola početkom druge trećine okrenuli na 1:2 zahvaljujući Mikeu Knubleu (20:59) i Johnu Carlsonu (27:58). Kapetan Tampe Vincent Lecavalier (31:51) izjednačio je na 2:2 da bi kapetan Washingtona Aleksandar Ovečkin (37:27) iskoristio situaciju u kojoj je njegova momčad imala dva igrača više na ledu za novo vodstvo gostiju. Ipak, završni preokret napravili su domaći.