STRELJAŠTVO

Još jedan Hrvat osigurao OI u Londonu

27.04.2011 u 18:41

Bionic
Reading

Strijelac Giovanni Cernogoraz postao je drugi hrvatski sportaš koji je osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Londonu

Cernogoraz je kvotu ispunio pobjedom na natjecanju Svjetskog kupa na olimpijskoj streljani u Pekingu u disciplini leteće mete-trap.

On je u Kini pobijedio s 145 pogodaka, od čega najviše, 24 od 25 u finalnoj seriji, te je na kraju slavio s jednim pogotkom više od olimpijskoga prvaka iz 2004. Rusa Alekseja Alipova, koji je u finale ušao s dva boda više od hrvatskog strijelca.

Trećeplasirani je bio Čeh Jiri Gach s 143 pogotka. Cernogoraz (28) je član SK Gusar iz Novigrada, a pobjeda na Svjetskom kupu i olimpijska norma mu je najveći uspjeh u karijeri.

'Konačno sam došao do pobjede nakon što sam nekoliko puta bio vrlo blizu. Uvijek se dogodio neki promašaj zbog kojeg do danas nikad nisam bio na podiju Svjetskog kupa.

Trenirao sam naporno i olimpijska kvota mi je nagrada za sav trud', kazao je Cernogoraz, koji je do danas bio 64. na ljestvici ISSF-a u trapu.

Prije dvadesetak dana je olimpijsku normu također u Pekingu ispunila i streljačica Snježana Pejčić, kao prvi hrvatski sportaš s osiguranim nastupom u Londonu.

Sljedeća postaja Svjetskog kupa u streljaštvu je američki Fort Benning sredinom svibnja.