16. ZAGREB OPEN

Dodig prvo ime turnira, Musteru pozivnica

27.04.2011 u 15:07

Bionic
Reading

Na terenima Sportskog parka Mladost od 9. do 15. svibnja igrat će se i turnir tenisačica, ulazak će cijeli tjedan biti besplatan

'Bili smo u teškoj situaciji, mislili smo da turniru nema spasa, no naš posljednji pokušaj ipak je bio uspješan - tvrtka Pliva odazvala se pozivu i postala glavni sponzor. Zagreb Open ide po 16. put, i to možda u dosad najjačem igračkom izdanju', kaže direktor turnira Branko Horvat.

Lista igrača zaista je impresivna - prvo je ime hrvatski reprezentativac Ivan Dodig (44. na ATP listi), tu su još i Nizozemac Haase, Nijemac Petzschner, Indijac Devvarman, naš Franko Škugor.

'Pozivnice za glavni turnir dobit će Kristijan Mesaroš, Antonio Veić, no i legendarni Austrijanac Thomas Muster (44) koji i dalje pokušava igrati na challengerima. Bit će sigurno jedna od najvećih atrakcija turnira. O vlasniku posljednje pozivnice odlučit ćemo naknadno, tražio ju je i bivši olimpijski pobjednik, Čileanac Nicolas Massu', otkriva Horvat, koji će ove godine usporedo s turnirom tenisača organizirati i turnir tenisačica nagradnog fonda 25.000 dolara.

Isto je bilo i prije nekoliko godina i ispalo je odlično. Od Hrvatica, glavni je turnir po renkingu izborila Ana Vrljić, dok će pozivnice pripasti našim mladim igračicama Silviji Njirić i najboljoj hrvatskoj juniorki, 14-godišnjoj Osječanki Donni Vekić.

Ulazak za gledatelje besplatan je.