NHL DOIGRAVANJE

Vancouver u dramatičnoj završnici izbacio Chicago

27.04.2011 u 09:06

Bionic
Reading

Najbolja momčad osnovnog dijela američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu (NHL) Vancouver Canucksi u prvom je krugu doigravanja izbacila prošlogodišnje prvake Chicago Blackhawkse svladavši ih u odlučujućoj sedmoj utakmici u svojoj Rogers Areni sa 2:1 u produžetku

U nevjerojatno uzbudljivoj seriji Vancouver je imao vodstvo od 3:0 u pobjedeama, ali je Chicago uspio izjednačiti i izboriti sedmu utakmicu u kojoj su uzbuđenja dosegla vrhunac.

Vancouver je poveo pogotkom Alexandrea Burrowsa (2:43) početkom utakmice, te je tu prednost uspješno održavao do pred sam kraj dvoboja. No, kapetan Chicaga Jonathan Toews (58:04) uspio je izjednačiti samo 1:56 minuta prije kraja i to u trenucima kada je njegova momčad imala igrača manje na ledu.

Ipak, junak susreta postao je Burrows postigavši pobjednički pogodak nakon 5:22 minuta igre u produžetku.

Prošlogodišnji finalisti Philadelphia Flyersi uspjeli su proći u drugi krug svladavši u sedmoj utakmici Buffalo Sabrese sa 5:2, dok je omjer u ogledu Boston Bruinsa i Montreal Canadiensa izjednačen na 3-3 nakon što su Canadiensi u svom Bell Centeru u šestoj utakmici bili uspješniji sa 2:1.

REZULTATI:
ISTOK:
Montreal - Boston 2:1
(omjer je izjednačen na 3:3)
Philadelphia - Buffalo 5:2
(Philadelphia je pobijedila sa 4:3)

ZAPAD:
Vancouver - Chicago 2:1 - produžetak
(Vancouver je pobijedio sa 4:3)