NAJLAKŠI MEČ

Dodig u polufinalu, među najboljih 50 i čeka Nadala

22.04.2011 u 19:51

Bionic
Reading

Ivan Dodig je nastavio svoju spektakularnu seriju na zemlji Barcelone. Nakon tri pobjede (Soderling, Raonić) svladao je i domaćeg aduta Feliciana Lopeza te će u polufinalu igrati protiv najboljeg igrača na zemlji svih vremena Rafaela Nadala

Nadal je lakoćom svladao Gaela Monfilsa (6:2, 6:2) i tako upisao 499. pobjedu u karijeri. Za 500. će se boriti protiv sve boljeg Međugorca Ivana Dodiga koji ovoga tjedna pokazuje da u budućnosti može računati i na sjajne rezultate na zemljanoj podlozi.

Dapače, protiv Feliciana Lopeza je igrao na podlozi sporijoj od uobičajene jer je meč bio odgođen zbog kiše. Ipak, Ivana to nije smelo i protiv lokalnog zemljaša (42. igrača ATP ljestvice) slavio je rezultatom 6:4, 2:6, 6:4. Ovom pobjedom spriječio je da o naslovu u Kataloniji odlučuju četvorica Španjolaca (drugi polufinalni par je Ferrer - Almagro) i pred njim je zapravo najlakši meč u karijeri. Ako je ostalo snage nakon dvosatne borbe s Lopezom, Ivan može odigrati i pošten meč protiv nedodirljivog Nadala,a ako bude i drukčije ostat će činjenica da je svladao trojicu nositelja i probio novi plafon u godini iz snova.

Ivan je, naime, već ovim rezultatom osvojio novih 180 bodova na ATP ljestvici i bit će prvi puta u životu u društvu 50 najboljih igrača svijeta. Dapače, približit će se i 40. mjestu.